Geografiskhave i Kolding




Tænk om man plantede træer og buske i områder baseret på hvor i verden de kom fra.

Det har man gjort i den geografiske have i Kolding. Det hele startede i 1917, hvor Aksel Olsen, opkøbte jorden og  startede en planteskole. Aksel Olsen var meget interesseret i planter fra Østasien og importerede mange nye arter til Damark. Havens areal udgør 12 hektar, og her kan man gå en smuk tur på et par kilometer og komme igennem Kina, Europa, Syd Amerika, Nord Amerika, Japan mm. Mange af planterne vil de fleste kende i forevejen, men at se dem samlet ved siden af de planter som de gror sammen med i naturen der  hvor de kommer fra er rigtigt fint.

Selvom mange af seværdighederne er store gamle træer, er her meget inspiration at hente til haven hjemme.

Jeg har da fået et par ting på listen som jeg skal ud at shoppe til foråret.Jeg var meget imponeret over parykbusken, som var et regulært træ og meget fin og gammel.

Selvom sæsonnen officielt er slut, kan man stadigvæk godt komme ind i haven. Der er adgang gennem personale indgangen, til højre for hovedindgangen. Personaleindgangen er åben fra 7.30-14.30 og der er stadigvæk  masser at komme efter.

Det er en god lejlighed til at se de forskellige træer og buskes bær, frugt og frøstandebær, fx. er samlingen af paradisæbletræer meget flot på denne årstid. Og sjove frugter som det amerikanske platantræs  og duetræets stenfrugter.  Enkelte blomster er der også at finde, kejserbusken blomstre bla.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar