- Det skal du bruge:Fars
- 300 g hakket svinekød
- 1 fintrevet løg
- 1 æg
- 1 dl mælk
- 4 spsk hvedemel
- friskkværnet peber
- 1 tsk groft salt
- kryddergrønt (f.eks. Løvstikke til kogevandet)
- vand
- Sovs
- 20 g smør
- 1 finthakket løg
- 2 tsk karry
- 1 æble
- 2½ spsk hvedemel
- 6 dl kogevand fra kødbollerne
- ½ tsk tørret estragon
Rør det hakkede kød med salt. Tilsæt løg, peber, æg og rør det sammen. Rør mælken i lidt efter lidt og rør melet i.Lad farsen hvile køligt i 20 min. Læg evt. kryddergrønt som løvstikke eller estragon i kogevandet. Rør farsen godt igennem. Form farsen til boller med ske og hånd. Læg dem i det kogende vand. Dæmp for varmen, når alle bollerne er i gryden og kog bollerne til de føles stive, ca. 8-10 min.Tag kødbollerne op med en hulske og læg dem til afdrypning i en sigte.
Svits løgene i smør ca. 1 min. tilsæt karry og fintrevet æble , lad det svitse med i ca. 1 min. Hæld lidt siet kogevand ved og jævn sovsen med melet. Tilsæt estragon.Lad saucen koge ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min. Tilsæt kødbollerne.
Serveres med ris og brød skåret ud i firkanter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar