Det tager omkring en time at lave alt inklusiv.
Det skal du bruge:
3 Fed hvidløg.
3 Løg.
1-2 Portobello svampe.
1 Kg Blåmuslinger.
375 g Rissottoris.
Lidt Smør.
2-3 dl Hvidvin.
1 L Fiskefond.
Rens muslingerne godt i koldt vand.
Hak et løg og et fed hvidløg.
Kom en klat smør i en gryde og sauter løgene et par minutter.
Tilsæt hvidvin sammen med muslingerne læg låg på og lad koge ca. 5 min. til muslingerne åbner sig. Tag gryden af varmen og si muslingerne fra væden- væden skal gemmes.
Er der muslinger som ikke har åbnet sig kasseres disse.
Man kan tage muslingerne ud af skallerne og blande dem i risottoen men jeg synes at det er sjovere og flottere at servere dem i skallerne ved siden af.
Hak to løg ,to fed hvidløg og en stor portobello svamp.
Sauter det hele i gryden ved svag varme i fem minutter.
Bland risene i og rør det godt sammen.
Væden fra muslingerne og fiskefonden hældes i gryden til risene er dækket. Bring risene i kog og lad det koge ved svag varme til væsken er absorberet. Rør hele tiden i gryden så det ikke brænder på.
Gentag dette til risene er møre. (Det er ikke sikkert alt væden skal bruges)
Vær forsigtig med ikke at komme for meget væde i til sidst.
smag til med salt og peber Lad.
Bland muslinger i hvis man synes.
og server brænd varm.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar