Det er nemt, lettere end at samle en Billy reaol fra ikea assembly instructions/billy-reol
og såå meget nytNordiskfrajordtilbord
agtigt at du godt kan regne med at NOMA ringer en af dagene....
Smør er lavet af fløde.
Fløden skal syrnes først, ved hjælp af bakterie kultur.
Denne kultur fåes nemmest ved at købe en liter kærnemælk.
kærnemælk er overskudproduktet fra smørprodution og
indenholder derfor denne bakteriekultur.
vær opmærksom på at få" gammeldags kærnemælk" da
moderne smørproduktion foregår uden syrning af fløden og meget af det kærnemælk
der kan købes fremstilles af skummetmælk
der er syrnet og typisk pasturiseret, hvilket gør at det ikke kan bruges til at
syrne fløden med.
1. Hæld fløde i en skål og tilsæt kærnemælk, brug 1 dl
kærnemælk for hver halve liter fløde.
2. Dæk skålen til og lad stå ved stuetemperatur i ca. 2 døgn
3. Pisk den syrnede fløde til den skiller i smør og
kærnemælk.
4. Si kærnemælken fra.
5. Den sidste rest væde presses ud af smøret, dette gøres
nemmest i koldt vand(evt med lidt isterninger i) så man undgår at smørret
smelter mellem fingrene på en.
6. Tilsæt salt efter behag.En pakke Lurpak indeholder 1,2g salt.
Hvem der bare havde en ko i haven...
"Halvanden liter fløde giver ca. 430 gram smør" - den holder vist ikke helt :)
SvarSletSynes det passer meget godt.
SletMener du det er for lidt eller for meget?