Det betyder at det snart er tid til at lave slåensnaps. Det er bedst hvis de lige får lidt frost før man plukker dem, alternativt kan man putte dem i fryseren før man bruger dem.
Det er en af mine favorit snapse.
Den får en dejlig mørk rød farve med et blåligt skær også smager den også godt.
Fyld en flaske eller syltetøjsglas med slåenbær og fyld op med snaps. Lad trække et par måneder og si bærene fra. Lad stå i en uges tid for at bundfælde og omhæld til ny flaske. Lad den lagre lidt tid og fortynd kraftigt og efter smag og behag. Det er jo her det sjove kommer ind. Tilsmagningen.
Jeg plejer at bruge god vodka, eller Brøndum klar. Når man laver sin egen kryddersnaps, er det bedst at bruge en form for smagsneutral alkohol, så man ikke ødelægger den gode smag af de urter og bær man laver udtræk af.
For de modige kan man lave et udtræk mere af slåenbærene og få den dejligste snaps...men også lidt farlig.
Tag kernerne ud af de brugte bær, knæk dem og udtag nødderne og lav et udtræk mere herpå.
De er fulde af blåsyre, eller cyanid, så det er ikke helt ufarligt og nok ikke tilrådeligt. Indholdet af blåsyre er dog forholdsvist lavt, så en enkelt snaps i ny og næ går nok, men det er nok ikke noget man skal drikke sig i hegnet på.
Slåen er også godt til at lave syltetøj af.
Flere dejlige kryddersnapse
Kvan
Valnød
Vanilje
Slåen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar