Så smukke de er når de fylder hele min græsplæne i juni måned ...
Har aldrig helt forstået hvad det store problem med mælkebøtter i græsplæne er.
Men vil man af med dem så kan man lige så godt bruge dem til noget fornuftigt...
Lav din egen velsmagende mælkebøttevin, det er ikke så vanskeligt også er det en sjov ting at kunne byde sine gæster på.
Brug kun de gule blade, alt det grønne skal kaseres.
Da der skal bruges temmlig mange blomster, er det bedst at lave mælkebøttevinen i juni hvor mælkebøtterne blomstrer talrigst.
Ingredienser:
7 gram vingær
4-5 kg mælkebøtteblomster - kun de gule kronblade bruges, alt det grønne pilles fra.
4 kg melis
10 g gærnæringssalt
125 g citronsyre
2,5 g svovl
ca. 20 l vand
Mælkebøttesnaps:
Både rod og kronblade kan bruges.
roden fra mælkebøtten.
Roden graves op før eller efter blomstring.
Roden renses og skæres i skiver på en til to mm.
Skiverne puttes i et syltetøjsglas med låg og dækkes med god vodka eller klar Ålborg.
Trækketid 14 dage - 1 måned.
Snaps af mælkebøtteblomster:
Pil de gule kronblade af blomsterne på 60 blomsterhoveder og lad dem trække 5-7 dage i et glas med 1 flaske vodka..
Lagring efter trækning og filtrering er ca 3 uger før den optimale smag opnåes
Begge typer snaps kan blandes til en velsmagende snaps.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar