Skvalderkål


Skvalderkål kan drive enhver have ejer til vanvid....
Men har efter min mening også et par kvaliteter der er værd at sætte pris på...et bunddække af skvalderkål er efter min mening til enhver tid kønnere end bar jord.
Deres dejlige grønne farve som ikke findes magen til..specielt I lyset fra en sommerdag lige efter et kraftigt torden vejr, hvor solen atter så småt bryder igennem, hvor luftfugtigheden smager af muld og minder fra forgangne somre giver et lille sug i maven...
Også smager de dejligt, her er et par opskrifter:

Skvalderkålspesto med mandler:

50 g friske nye skvalderkål blade
40 g mandler
40 g ost – f.eks. Prima Donna eller parmesan
Saft fra 1 lime eller ½ citron
1-2 fed hvidløg
Salt og peber
Tilsæt Jomfru olivenolie til den rette konsistens opnås.

Skvalderkålspesto med nødder:

50 g friske nye skvalderkål blade
50 g nødder
50 g parmasanost
Saft fra 1 lime eller ½ citron
1-2 fed hvidløg
Salt og peber
Tilsæt Koldpresset rapsolie til den rette konsistens opnås.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar