Som Fynbo er jeg normalt ret konservativ hvad bagværk angår,
der er ikke meget som kommer op på siden af en god fynsk brunsviger, slet ikke
en min mor har bagt. Når det er sagt så er det meste bagværk jo temmelig godt,
måske lige med undtagelse af plumpudding og ting med sukat i.
Hvor noget bagværk er sofistikeret og æstetisk i sin
fremtoning og smag er andet bare en undskyldning for at indtage store mængder
af eksempelvis sukker og smør (brunsvigeren hører nok herunder). I Danmark har
vi på toppen af den liste nok kiksekagen som stort set ikke indeholder andet
end sukker,kakao og fedtstof forklædt som en formkage og med et uskydigt
klingende navn, intet mindre end genialt.
Hører du til den type der har mere end svært ved ikke at
spise glasuren/kagecremen med en ske, når du selv eller andre bager
kager.....så vil du elske cannoli.
Cannoli er et rør af sprød vaffelagtig art af variende
størrelse, nogle temmeligt store.
Dette rør er så skamløst fyldt op med ren kagecreme, af
forskellig art. Der er for eksempel kakaocreme, almindelig gul kage creme og
min helt klare favorit ricotta flødeost og lime dyppet i hakede
pistacienødder..
Cannolien, stammer fra sicilien og blev oprindeligt spist
omkring fastelavn, den har da også visse ligheder med vores fastelavnsbolle
(altså dem der på lignendevis er fyldt op med dejlige sager som kagecreme og
flødeskum).
Idag spises Cannoli dog året rundt over hele Italien.
Som med det meste Itallienske mad så er Cannoli i Italien
meget traditionsbundet, og man kan ikke bare fylde hvad som helst i en cannoli,
det Amerikansk/Italienske køkken er dog lidt mere afslappet og her er det ikke
umuligt at få cannoli med nutella eller peanutbutter.
Kommer du i nærheden af en så snyd ikke dig selv for denne
oplevelse, også er det jo ikke engang klamt...det er jo en kage.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar