Det skal du bruge:
500 g. ottearmet blæksprutte
lidt olivenolie
4 fed hvidløg
2,5 dl. hvidvin
2,5 dl. flåede tomater
et par skefulde af Honning, dild, persille, kapers
lidt chili
salt og peber
Sådan gør du:
Kog blæksprutten et til to minutter i rigeligt vand tilsat salt.
Skær derefter blæksprutten i stykker, gerne store stykker.
Blækspruttestykkerne sauteres nu i olivenolien et par minutter ved middel varme, tilsæt hvidløg og fortsæt et par minutter mere før vinen tilsættes.
Lad vinen koge ind før tomat, honning, salt, peber og chili tilsættes.
Nu skal retten simre til den er færdig.
Hvilket jo virkelig er en stor hjælp, når man nu står her med en opskrift fordi man ikke har nogen ide om hvornår en blæksprutte er færdig....og for at gøre det hele endnu værre, så lige inden den er færdig (ca. 10 min før) tilsættes dild og persille (gem noget til at drysse over retten når den serveres).
Fortvivl ikke. Dette er ikke en Camilla Plum kogebog.
Her følger lidt yderligere vejledning:
Blæksprutten skal have op til 80 minutter i alt, afhængig af størrelsen.
Tjek om blæksprutten er mør efter ca. en halv time, er den ikke det skal den have lidt mere, tjek med jævne mellemrum om den er mør. Den skal ikke være gummiagtig men dejlig mør.
Når man kan mærke, at nu er den ved at være der, så tilsættes de friske krydderurter.
Serveres med pasta eller dejligt brød til.
Velbekomme.
Hej Elin,
SvarSletDet lyder spændende, det vil jeg lige kigge lidt nærmere på.
Mvh
Henrik