Hjemmelavet smør- kærn dit eget smør.



 

Det er nemt, lettere end at samle en Billy reaol fra ikea assembly instructions/billy-reol
og såå  meget nytNordiskfrajordtilbord agtigt at du godt kan regne med at NOMA ringer en af dagene....
Smør er lavet af fløde.
Fløden skal syrnes først, ved hjælp af bakterie kultur.
Denne kultur fåes nemmest ved at købe en liter kærnemælk.
kærnemælk er overskudproduktet fra smørprodution og indenholder derfor denne bakteriekultur.
vær opmærksom på at få" gammeldags kærnemælk" da moderne smørproduktion foregår uden syrning af fløden og meget af det kærnemælk der kan købes fremstilles af  skummetmælk der er syrnet og typisk pasturiseret, hvilket gør at det ikke kan bruges til at syrne fløden med.

1. Hæld fløde i en skål og tilsæt kærnemælk, brug 1 dl kærnemælk for hver halve liter fløde.
2. Dæk skålen til og lad stå ved stuetemperatur i ca. 2 døgn
3. Pisk den syrnede fløde til den skiller i smør og kærnemælk.
4. Si kærnemælken fra.
5. Den sidste rest væde presses ud af smøret, dette gøres nemmest i koldt vand(evt med lidt isterninger i) så man undgår at smørret smelter mellem fingrene på en.
6. Tilsæt salt efter behag.En pakke  Lurpak indeholder 1,2g salt.

Halvanden liter fløde giver ca. 430g smør


Hvem der bare havde en ko i haven...

2 kommentarer:

  1. "Halvanden liter fløde giver ca. 430 gram smør" - den holder vist ikke helt :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Synes det passer meget godt.
      Mener du det er for lidt eller for meget?

      Slet