Æblekage (Den bedste)

Det skal du bruge:
Æbler
Hasselnødder
mel
smør
sukker
kanel
evt. creme fraiche

Skræl æbler og skær i skiver (fyld fadet op)
Æblerne vendes nu i en blanding af lidt sukker og kanel og puttes i et ovnfast fad.

 Dej:
en del smør
en del mel
en del sukker  
æltes sammen i en skål til den kan formes til en kugle.
Jeg plejer at bruge 250 g. af hver så har jeg til mit fad og lidt til prøvesmagning, sukker,smør og mel smager jo bare for godt....
får man for meget er det bare at putte det i fryseren til næste gang.

Dejen smuldres i et jævt lag ud over æblerne i fadet.
Hak en håndfuld hasselnødder og drys på toppen.
Bages ved 180 grader i 20-40 min hold øje med den.
Æblekagen er færdig når dejen er fin gylden. og har fået for meget hvis den er sort. 
Serveres med creme fraiche eller flødeskum og gerne begge dele.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar