Hvorfor hedder det æbleskiver, når der ikke er nogle æbler i?
Jo,
det er angiveligt fordi at der i meget gamle dage, altså helt tilbage i
år 1700, var æbler i æbleskiverne. Eller nærmere dengang levede de til
fulde op til navnet, da de bestod af skiver af æble dyppet i mel og æg
og stegt. Senere er den nuværende version opstået, og nogen steder
severes æbleskiverne også med en lille klat æblekompot i midten.
Opskrift på gammeldags æbleskiver:
250g mel
4 æg
1/2 tsk natron
lidt salt
2spsk sukker
2 1/2 dl fløde
2 1/2 dl kærnemælk
Æggene deles i blommer og hvide.
Blommerne blandes med resten af indgruídienserne og piskes til en jævn masse.
Æggehviderne piskes stive og vendes i dejen.
Steges i æbleskive pande.
Sådan steger du dine æbleskiver:
Sæt
panden på blusset og skru helt op, når panden er godt varm puttes lidt
smør i hullerne og der skrues ned på lidt lavere temperatur.
Start
med at putte smør i et par af hullerne og fyld så op med dej, tag
derefter resten et par styker ad gangen. Det er for at undgå at smøret
branker.
Efter et minut vender man æbleskiverne. Dette kan godt kræve lidt øvelse.
Jeg bruger en strikkepind til at vende med.
Strikkepinden
bruger jeg også tl at stike i æleskiverne for at se om de er bagte
indeni. Prik igennem en æbleskive, sætter der en masse dej på pinden
bagefter skal de have lidt mere.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar