T-bone-steak

Gyldendals den store Danske beskriver denne udskæring således "T-bone-steak, tyk skive (ca. 2 cm) af oksetyndsteg, hvor benet danner et T; filet og mørbrad sidder på hver side af benet." 


Jeg vil bare beskrive den som det ultimative stykke kød og har man råd og kan få fat i det så go for it.... 

Opskrift:
steg 4-5 min på hver side, alt efter tykkelse.
server med hjemmelavede pomfritter og bearnaise.



Det var en trist dag i 2001 da EU  indførte  regler, som  forbød supermarkeder at sælge kød fra rygsøjlen på en ko. Det betød, at den fantastiske og lettere vulgære udskæring, som vi forøvrigt kan takke Amerikanerne for, kaldet  T-bone steak ikke længere var at finde i køledisken.Efter lidt tid begyndte man at sælge T-bonesteaks uden rygbenet, hvilket ikke helt var det samme.
Men fat mod T-bone er tilbage forhåbentlig for at blive,fordi  nu vurderer EU, at det igen er sikkert at sælge T-bone steaken i supermarkederne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar