Opskrifter
Ovnbagt hokkaido græskarSkrub hokkaidoen under rindende vand.Flæk græskaret med en skarp kniv og tag kernene ud med en ske. Skær hokkaidoen i både af 5 cm tykkelse på det bredeste sted.
Kom bådene i en stor plastpose. Vend lidt mel, olivenolie, salt, peber og de krydderier og krydderurter, du kan lide i posen - fx timian og chili. Ryst posen grundigt, så der ligger en fint lag på alle hokkaidooverflader.
Vend hokkaidobådene ud på en bageplade med bagepapir og sæt i ovnen ved 200 grader i 15 minutter.
Server bådene kolde eller varme som tilbehør til kød eller fisk.
Græskarsuppe
2) Hak et rødløg og to fed hvidløg groft.
3) Kom rødløg samt hvidløg i en gryde og svits i lidt olie.
4) Tilsæt græskarterningerne, lidt merian, 1 tsk. salt og hæld vand over så det dækker.
5) Bring suppen i kog og lad den simre i 30 minutter. Imens suppen koger laves kernerne.
6) Læg de rensede kerner i en skål og hæld 0,5 liter kogende vand over dem. Drys salt over.
7) Lad kernene hvile i 10 minutter.
8) Hæld vandet fra kernerne og lad dem dryppe af. Kom 1 spsk. olie, timian, finthakket rosmarin, finthakket chili og rørsukker på. Bred dem ud på et stykke bagepapir og giv dem 15 - 20 minutter ved 180 grader.
9) Blend suppen (efter den har simret de 30 minutter).
10) Smag til med salt og peber.
11) Drys med feta samt ristede kerner lige inden servering.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar