Gran Canaria - Drop stranden og tag op i bjergene

Gran Canaria er jo en meget populær ferieø, med stabilt vejr, palmer, lange hvide strande, kæmpe hotelkomplekser i Playa del Inglés og Maspalomas, all inclisive og den slags. Gran Canaria er dog også noget mere end det, heldigvis.
De kanariske øer tilhører den makaronesiske øgruppe, der omfatter Azoerne, Cape Verde og Madeira, der alle er dannet af vulkansk aktivitet. Og denne vulkanske aktivitet er skyld i det mest storslåede landskab. 
Har man mod på at bevæge sig væk fra liggestolen og risikere regnvejr, tåge og kulde kan man få en kæmpe oplevelse. Det er nordpå man skal, op i bjergene, op i skyerne. Der finder man et landskab uden lige, de lokale kalder det Tempestad Pertificada – Forstenet Uvejr.
Ad snirklede bjergveje bevæger man sig op og op det er flot og dramatisk til tider, vejene er dog trods de slanger sig i skarpe buer rundt i bjergene, af fin kvalitet og for det meste udstyret med et soloidt autoværn mod de dybe slugter og stejle skrænter. Af steder at anbefale er den 80 meter høje, slanke klippesøjle Roque Nublo, Skystenen, som er verdens højeste basaltmonolit. Det er en fin gåtur af gode stier (nogle steder dog lidt mindre gode) igennem dejlig fyrreskov. Da jeg var der levede Roque Nublo dog optil sit navn og jeg gik bogstaveligtalt inde i en sky hele vejen og trods at Roque Nublo var lige der kunne den ikke ses. Det gjorde dog ikke turen dårligere, der var en helt utolig eventyragtig stemning på bjerget.  
Tejeda er en hygelig lille bjergby med den dejligste udsigt og små cafeer og restauranter. Teror er også et anbefalesesværdigt stop og skulle være øens smukkeste by.
Øens højeste bjerg hedder Pozo de las Nieves, Snebrønden (1949m). Er man heldig og vejret er klart  kan man herfra se til naboøerne Lanzarote, Tenerife, La Gomera og La Palma. 

 


 

 
Ingen kommentarer:

Send en kommentar