Teæg (茶葉蛋)


Teæg er en traditionel kinesisk spise. 
kog æggene indtil de er hårdkogte.
Skallen på  æggene krakkeleres forsigtigt over det hele. Derefter puttes de krakkelerede æg ned i den forberedte te og krydderiblanding, som skal simre ved normal varme i ca. 20 minutter. Derefter hældes æg og væde i glas og puttes i køleskabet i to dage. 
Krydderiblandingens mørke farve smitter af på æggene, og giver dem et marmoreret udseende, når de pilles.
Krydderiblanding/teblanding:
6       Hårdkogte æg
1 l.    Vand
1 spsk. Salt
2 spsk. Kinesisk soya

5 stk.  Stjerneanis
2 spsk. Teblade



1 spsk  Stødt kanel
1 spsk  Fennikelfrø
1 spsk  Kryddernelliker
1 spsk  Sichuan peberkorn
et stort eller flere små syltetøjsglas 
Man kan sagtens undlade nogle af krydderierne eller tilføre nogle ekstra.
Pil æggene inden de serveres.
  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar