Teæg er en traditionel kinesisk spise.
kog æggene indtil de er hårdkogte.
Skallen på æggene krakkeleres forsigtigt over det hele. Derefter puttes de krakkelerede æg ned i den forberedte te og krydderiblanding, som skal simre ved normal varme i ca. 20 minutter. Derefter hældes æg og væde i glas og puttes i køleskabet i to dage.
Krydderiblandingens mørke farve smitter af på æggene, og giver dem et marmoreret udseende, når de pilles.
Krydderiblanding/teblanding:
6 Hårdkogte æg
1 l. Vand
1 spsk. Salt
2 spsk. Kinesisk soya
5 stk. Stjerneanis
2 spsk. Teblade
1 spsk Stødt kanel
1 spsk Fennikelfrø
1 spsk Kryddernelliker
1 spsk Sichuan peberkorn
et stort eller flere små syltetøjsglas
Man kan sagtens undlade nogle af krydderierne eller tilføre nogle ekstra.
Pil æggene inden de serveres.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar