Dinosauerne kommer


Det var med en forunderlig blanding af begejstring og skuffelse, at jeg i begyndelsen af efterårsferien stod sammen med en flok unger på havnen i Odense og spiste romkugler.Vi var lige kommet ud fra Odense Zoos udstilling" Dinosaurerne kommer" i FAFS gamle bygning.

Der var ikke gået meget mere end en time, siden vi ankom, og med stor spænding havde begivet os ind i den forhistoriske verden.


Billetpris
Voksne: 120kr.
Børn: 80kr.


Hvad fik vi for pengene?


  •  Modeller af 8 arter dinosaurere.
  • 3 aktiviteter (hvoraf den ene kostede en 20er, den anden var en stor sandkasse og den tredie var hovedet af en T.rex, der hang ned fra loftet, på en sådan måde at man kunne stille sig mellem dens store, spidse tænder og lade sig fotografere, af dem man fulgtes med),
  • Et lille slideshow om de udstillede dinosaurere.
  • En veludrustet giftshop komplet med kaffe og kage.



Jeg havde på forhånd søgt på nettet  for at få lidt at vide om udstillingen, men det var ikke meget info der var at finde om udstillingen.Dette har sandsynligvis at gøre med, at det er begrænset, hvor meget man kan oplyse om på hjemmesiden, uden at have vist hele udstillingen i første klik.

Glemte jeg at sige at de bevæger sig? 
Altså modellerne af dinosaurerne, de er udstyret med små mekaniske motorer, der gør dem i stand til at strække hals,blinke, rokke lidt frem og tilbage mm.

Derudover siger de lyde, brøl, knurren, skrig, hyl osv. 
Godt hjulpet på vej af den dunkle belysning får alt dette dog ikke rigtigt på nogen overbevisende måde en til at tro at de er i live eller at rigtige dinosaurere på noget tidspunkt har opført sig sådan.

Man gjorde en dinosaur fortræd.

Tyrannosaurus rex, urøglernes konge, den største,mest frygtingydende, og farligste af dem alle, ikke mere.

Der er kommet en ny dino på banen, Spinosaurus ,Spi-no-sau-rus, Tornøglen fra kridttiden, den var angiveligt den største af de tobenede rovdinosaurer og havde et næsten to meter højt sejl på ryggen og kæmpestore kæber som en krokodille(Muuuhaaha!).

Det er så hvad det er, lidt konkurrence er jo også sundt. Nu ved jeg ikke om T.rex er en god eller dårlig taber ? sikkert ikke den bedste. Men der er ikke nogen grund til at være ondskabsfuldmen. På  udstillingen  har man pilet T.rexen ned fra sin pedistal og limet  fasanfjer lidt hulter til bulter rundt på den og enda udstyret en af dem med hvad der bedst kan beskrives som en pjusket kalot af strudse fjer.

Der er ikke nogen evidens for at T.rex havde en så kikset fjerdragt eller fjer i det hele taget,man har fundet en anden dino med fjer og udleder så at T rex også har haft det, om det er korekt er jo vanskeligt at forholde sig til, men siger bare at det jo er lidt dumt at have en masse fjer på hovedet hvis man har det med at stikke det ind i bloddryppende kadavere, tænk på vores tids gribbe.

Når alt det er sagt så havde vi en fornøjelig dag omend vi brugte længere tid på transport og romkuglespisning udenfor på havnekajen end vi brugte på at gå igennem udstillingen, og vi bor endda ret tæt på.

tilgengæld brugte ungerne det meste af resten af dagen på at lege med de ting vi havde købt i giftshoppen til 30kr.



Tyrannosaurus rex -den faldne konge, nu med paryk.














Ingen kommentarer:

Send en kommentar