Så er det snart tid til at lave valnøddesnaps- så jeg poster lige denne dejlige opskrift igen.


Valnøddesnaps hører til mine favoritter. Det er en klassisk kryddersnaps og det er ikke uden grund. Den har en flot gylden brun farve og en fantaastisk smag. Til denne snaps bruges umodne hele valnødder, de plukkes sidst på sommeren, før nøddeskallen er helt hård. Nødderne deles i 2 eller fire stykker og puttes på glas og overhældes med snaps eller vodka. Jeg foretrækker god vodka eller Brøndum klar. Den skal nu trække et par måneder, herefter tages nødderne fra of snapsen  hældes på flaske. Den skal nu stå lidt og bundfælde lidt tid, hvorefter den omhældes til ny flaske. Man har nu en kraftig essens, som skal fortyndes mange gange inden den er klar til at drikke. Hvor kraftig man vil have den er jo meget forskelligt. Jeg har en som jeg har fortyndet 1:10 og den synes jeg er god. Valnøddesnaps er en af de kryddersnapse, som kun bliver bedre af at stå lidt. Mange vil mene at en valnøddesnaps først er klar til at drikke efter 5-10 år. Der skal selvfølgelig smages på den undervejs så lav ikke for lidt. Den jeg har på billedet her er fra 2007 og den er rigtig god. Det var en jeg lavede engang jeg var i transylvanien og faldt over et valnøddetræ i nærheden af Grev Draculas slot.

 Flere dejlige kryddersnapse

http://kolonihavelivet.blogspot.com/2015/11/kvan-snaps-angelica-archangelica.html
 Kvan

http://kolonihavelivet.blogspot.com/2015/12/valnddesnaps.html
 Valnød

http://kolonihavelivet.blogspot.com/2015/12/vaniljesnaps-opskrift.html


 Vanilje

http://kolonihavelivet.blogspot.com/2015/11/slaensnaps.html
 Slåen


http://kolonihavelivet.blogspot.com/2010/12/vaniljesnaps-og-granatblesnaps.html 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar